ITWatch

Hackere stjæler for 600 mio. dollar digital valuta

Poly Network er blevet ramt af et tyveri, hvor 600 mio. dollar er forsvundet.

Det er bl.a. kryptovalutaen etherum, som her ses længst til venstre, som er blevet stjålet fra Poly Network. | Foto: Soeren Stache/AP/Ritzau Scanpix

Hackere har tilsyneladende haft held til at bryde ind i et decentralt finansielt netværk og forsvinde med digital valuta for 600 mio. dollar. Et af største tyverier af digital valuta nogensinde.

Det er Poly Network, som tirsdag selv oplyste, at hackere har udnyttet svagheder i dets system og altså har fået det store beløb til at fordufte, skriver Financial Times.

Tyveriet fra Poly Network er et slag mod decentraliseret finansiering, der er et voksende område inden for kryptovaluta, men samtidig understreger det også, hvor lidt beskyttelse både forbrugere og professionelle har inden for digital valuta, da myndighederne verden over endnu ikke har indført det store tilsyn med aktørerne.

Poly Network har udviklet en protokol, som gør det muligt at overføre digitale mønter fra en blockchain valuta til en anden, hvilket ellers er en udfodring, da de forskellige kryptoteknologier ikke normalt kan tale sammen, hvilket gør det svært for investorer at handle udelukkende digitalt mellem de forskellige blockchains.

De 600 mio. dollar udgøres af digital valuta på 270 mio. dollar fra etherum, 250 mio. dollar fra binance smart chain og 84 mio. dollar fra polygon.

Flere business angels skyder penge i dansk krypto-startup

Centralbanker frygter Facebooks digitale valuta 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs