ITWatch

Simcorp leverer mere end ventet på top og bund

Simcorp har onsdag morgen præsenteret regnskab for første kvartal. Her vokser omsætningen og resultatet på bundlinjen, mens ordreindgangen skuffer.

Foto: Simcorp/PR

Softwareselskabet Simcorps omsætning endte i første kvartal højere end i samme kvartal året før. For indtjeningen var der ligeledes tale om fremgang, og for begge posters vedkommende var resultaterne også lidt over det ventede i markedet.

Det viser regnskabet for første kvartal, som er offentliggjort onsdag morgen.

Omsætningen sluttede i første kvartal på 110,0 mio. euro mod 102,9 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 109,1 mio. euro ifølge medianestimater indsamlet af Simcorp selv forud for regnskabet.

Ordreindgangen faldt omvendt til 12,6 mio. euro i første kvartal fra 19,9 mio. euro i den tilsvarende periode året forinden. Det gav en ordrebog på 49,1 mio. euro, som lå højere i forhold til samme tid sidste år, hvor ordrebogen udgjorde 41,1 mio. euro.

Analytikerne havde dog ventet en ordreindgang på 21,7 mio. euro i kvartalet og en ordrebog på 56,1 mio. euro.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for første kvartal fremvise et driftsresultat (EBIT) på 23,9 mio. euro, som var bedre end de 17,5 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år.

Det overgik analytikernes forventninger, som lød på 21,5 mio. euro.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 20,2 mio. euro. Det var højere end de 16,1 mio. euro, som analytikerne havde ventet – og de 13,4 mio. euro, som Simcorp tjente efter skat i første kvartal sidste år.

Simcorp-topchef om sin ledelsesstil: Dårlig til at give positiv feedback

Simcorp-topchef fik skåret en femtedel af sin lønpakke sidste år 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs