ITWatch

Danske banker løsner lidt op over for kryptovaluta

I de første måneder af 2021 har kryptovalutaer været i massiv fremgang, og det får nu blandt andre Danske Bank til at åbne for muligheden for en "mindre restriktiv tilgang" på området.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Kryptovalutaer har i begyndelsen af 2021 manifesteret, at de skal tages alvorligt som spiller på finansmarkedet, hvilket har ført til, at Danske Bank nu åbner for muligheden for en "mindre restriktiv tilgang" på området.

Det skriver Berlingske Business.

I årets første måneder er det gået stærkt på markedet for kryptovaluta.

Bitcoin har gang i en regulær himmelflugt, mens handelsplatformen Coinbase, der bruges til køb og salg af kryptovaluta, gik på børsen med en svimlende værdi på 85 mia. dollar. Platformen overhaler dermed både New Yorks børs og Nasdaq i værdi ved sin debut.

I Danmark oplever bankerne også en stigende kundeinteresse for Bitcoin. Men anbefalingen har hidtil været at holde sig fra at investere i krypto.

Danske Bank skrev i 2018 på sin hjemmeside, at banken "er generelt negativ over for kryptovalutaer, og vi anbefaler på det kraftigste, at vores kunder afholder sig fra at investere i disse".

I kølvandet på udviklingen på kryptomarkedet er tonen dog løsnet lidt op hos Danske Bank.

"Vi har set en stigende interesse for kryptovalutaer blandt nogle af vores kunder. Derfor overvejer vi i øjeblikket, om vi skal have en mindre restriktiv tilgang til kryptovalutaer," skriver Thomas Borg Dideriksen, chef for Danske Banks investeringsløsninger til privatkunder, til Berlingske Business.

Hos Saxo Bank er man også gået forsigtigt med ved at give kunder mulighed for at investere i værdipapirer, der følger udviklingen i krypto.

"Det generelle råd er, at man ikke skal investere hele sin opsparing i et produkt som dette. Vi ser mange kunder, der går ind og tage en lille del af deres opsparing og ligger i et kryptovalutaprodukt for at være med," siger Philip Frijs fra Saxo Bank til Berlingske Business.

Børsnotering af Coinbase kan kapitalisere på krypto-optur

Dansker hjalp FBI med at optrevle pædofili-ringe og hackerangreb: Nu er fintech-selskabet 12 mia. kr. værd 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs