ITWatch

Børsnotering af Coinbase kan kapitalisere på krypto-optur

Coinbase vil nyde godt af opturen hos blandt andet Bitcoin, når selskabet børsnoteres onsdag.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Når Coinbase, der er USA's førende handelsplatform for kryptovaluta, børsnoteres onsdag, sker det midt under vilde kursstigninger i flere digitale valutaer.

Det er god timing for selskabet, der står til at kapitalisere på opturen i det digitale valutamarked, skriver Financial Times.

Coinbase har allerede vundet bred tillid blandt private handlere af kryptovaluta, men nu skal selskabet også overbevise aktiemarkedet, der har svært ved at vurdere aktiens værdi på grund af kryptomarkedets volatile natur.

Selskabets entré på børsen vil dog utvivlsomt nyde godt af opturen hos blandt andet Bitcoin, der er mere end fordoblet i værdi siden januar til 63.000 dollar.

Børsnoteringen bliver en konkret test af investorernes tro på krypto, understreger Tom Loverro fra IVP, der i 2017 investerede i Coinbase til en værdiansættelse på 1,6 mia. dollar.

Uden for børsen er Coinbases aktier købt til en pris på mellem 200 og 375 dollar.

Hvis aktien onsdag handles i den øvre del af prisintervallet, vil selskabet nå en markedsværdi i omegnen af 74 mia. dollar uden medregning af optioner.

Til sammenligning blev Coinbase i 2018 værdiansat af private investorer til 8 mia. dollar, skriver avisen.

Dansker hjalp FBI med at optrevle pædofili-ringe og hackerangreb: Nu er fintech-selskabet 12 mia. kr. værd

Fintech-komet lander endnu en datacentral i nyt open banking-samarbejde 

Mere fra ITWatch

Nokia Danmark holder kursen

Det går stille og roligt derudaf for Nokias danske afdeling, der i 2020 klarede sig stort set som i 2019, dog med en lille tilbagegang. Det viser selskabets nyligt aflagte regnskab.

Anja Monrad får ny topstilling i Dell

Fremover skal danske Anja Monrad stå i spidsen for Dells forretning i Vesteuropa. Hun kommer fra en stilling som direktør for Øst- og Centraleuropa i samme selskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs