ITWatch

Medie: Alibaba-stifter tilbyder Kinas regering bid af virksomhed i forsoningskampagne

Stifteren af fin-tech-selskabet Ant Group og den kinesiske kæmpeplatform Alibaba, har tilbudt den kinesiske regering en del af Ant Group i et forsøg på forsoning, skriver Wall Street Journal.

Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix

Da Jack Ma, der er medstifter af Alibaba Group, i november sad ansigt til ansigt med Kinas øverste myndigheder, tilbød han regeringen en del af sin finansielle teknologigigant Ant Group i håb om forsoning.

Det fortæller flere unavngivne kilder ifølge Wall Street Journal.

Tilbuddet til regeringen kommer, efter at Jack Ma i oktober var endt i unåde hos præsident Xi Jinping for at kritisere regeringens strenge finansielle kontrol.

"I kan tage enhver af Ants platforme, så længe landet har behov for det," sagde Jack Ma i mødet med regeringen ifølge Wall Street Journals kilder.

Mødet blev afholdt kun få dage inden Ant Groups planlagte børsnotering, der var spået til at blive verdens største.

Ifølge kinesiske myndighedspersoner beordrede Xi Jinping personligt efter mødet en undersøgelse af Ant Group samt en stopper for børsnoteringen.

Det er angiveligt ikke besluttet endnu, om regeringen vil tage imod Jack Mas tilbud om en bid af Ant Group. Det forlyder dog, at regeringen overvejer at påføre selskabet strengere kapital- og lånekrav.

I et sådant tilfælde vil statslige investorer formentlig købe sig ind i Ant Group for at dække eventuel kapitalmangel som konsekvens af kravene.

"Den kinesiske stat har allerede nationaliseret noget af Ants finansielle infrastruktur. Så der er præcedens for at nationalisere platforme, der anses at tjene et kritisk formål," siger Martin Chorzempa fra Peterson Institute for International Economics til Wall Street Journal.

Verdens største børsnotering er skudt til hjørne

Jack Ma skulle i gang med verdens største børsnotering – men så kom han til at sige sin mening

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger