ITWatch

Dansk erhvervsmand varsler opkøbsbølge af fintech-selskaber

Om fem år vil danske Christian Frahm have opbygget en portefølje af et tocifret antal fintech-virksomheder. Målet er at sætte turbo på digitaliseringen af investeringsafdelingerne i finanssektoren.

Foto: Issei Kato/REUTERS / X90003

Erhvervsmanden Christian Frahm, der i 2016 solgte sin virksomhed CFH Group for 825 mio. kr., vil på storopkøb af fintech-selskaber de kommende år, skriver Børsen.

Konkret vil han gennem sit nystiftede selskab United Fintech købe et tocfret antal fintech-selskaber med målet om at digitalisere investeringsafdelingerne i banker og finansielle institutioner.

"Over de næste fem år vil United Fintech lave en række strategiske opkøb af sunde, veldrevne fintech-virksomheder med globalt vækstpotentiale og solide produkter til banker og finansvirksomheders bankaktiviteter," siger han til Børsen.

Han har allerede gennemført første opkøb ved at slå kløerne i dansk-rumænske Netdania og understreger, at målet ikke er at tjene penge. Tværimod vil han forære størstedelen af aktierne i United Technologies, der har hovedsæde i London, til velgørenhed.

Fintech-chef: "Hvis 9 ud af 10 investorer er mænd, vil der være en form for bias"

It-professor om Nets-aftale: En epoke på godt og ondt er slut 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs