ITWatch

Forsikrings- og pensionslobby efterlyser klarere rammevilkår på fintechområdet

Brancheorganisation ønsker mere klarhed om rammevilkår for digitalisering af pensions- og forsikringsbranchen.

Foto: Colourbox

Forsikring & Pension mener ikke, at der er tilstrækkelig klarhed over rammevilkårene for fintech inden for forsikrings- og pensionsbranchen, skriver mediet Complidia.

Holdningen kommer i et høringssvar til et diskussionsoplæg om fintech fra Finanstilsynet, hvor lobbyorganisationen påpeger, at oplægget ikke indeholder meget om fintech-udviklingen i forsikrings-og pensionsbranchen. Forsikring & Pension peger på tre strategiske områder, hvor der er brug for klarhed – det glæder cloudområdet, kunstig intelligens og accessorisk virksomhed.

"Det er centralt, at Finanstilsynet proaktivt følger området og er med til at fremme en dagsorden, hvor der skabes større klarhed om kravene til cloudoutsourcing. Her bliver udmøntningen af EIOPA's kommende retningslinjer for cloud outsourcing helt central. Det samme gælder Kommissionens arbejde med standard kontraktvilkår på området," lyder det blandt andet fra brancheorganisationen ifølge Compledia.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Nets forventer at miste 750 mio. kr. på rejseselskabs konkurs

Erik Damgaard om krisen i NPInvestor: "Der kommer ikke nok kunder i forhold til udgifterne. Og længere er historien jo ikke"

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger