ITWatch

Nets forventer at miste 750 mio. kr. på rejseselskabs konkurs

Nets havde ca. 1,5 mia. kr. i klemme efter skat, da rejseselskabets Thomas Cook sidste år gik konkurs. Nu ser det ud til, at tabet ender på lige omkring det halve, oplyser Nets.

Foto: PR

Konkursen af det britiske rejseselskab Thomas Cook i september sidste år forventes nu at medføre et tab hos Nets på lige omkring 750 mio. kr., mens Nets tidligere har oplyst til sine aktionærer, at tabet kunne nærme sig 200 mio. euro, svarende til ca. 1,5 mia. kr.

Det skriver Børsen.

Siden konkursen har selskabet arbejdet på at behandle indsigelserne fra de mange forbrugere, der stod til at miste penge i forbindelse med konkursen, og det er det arbejde, der nu gør det muligt for Nets at sætte tal på det formodede tab, der dog fortsat kan ændre sig i de kommende måneder.

"Vi har som kortindløser siden honoreret berettigede indsigelser fra forbrugere, der stod til at lide et tab i forbindelse med konkursen. Det har givet os et tab fra konkursboet, der, efter skat og provenu, samlet set forventes at blive tættere på 100 mio. euro på tværs af koncernen," skriver Klaus Pedersen, der er finansdirektør i Nets, i en skriftlig kommentar til Børsen.

Tabet stammer fra en enkelt kontrakt i det tyske Nets-ejede Concardis, som koncernen købte i 2018.

Mobilepay vil stjæle Nets' kunder med billigere betalingsordning

Bo Nilsson og Nets føler sig presset af fransk milliardopkøb

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger