ITWatch

Visa og Mastercard indgår forlig i milliardsag

En 13 år gammel sag om Mastercard og Visas gebyrer er nu nået til ende, og kreditkortselskaberne skal sammen betale tocifret milliardbeløb tilbage.

Foto: /ritzau/BORBERG THOMAS

De to store amerikanske kreditkortselskaber Visa og Mastercard har tirsdag indgået et forlig i en stor konkurrencesag om kortgebyrer. De to selskaber vil tilsammen betale et sted mellem 5,54 og 6,24 mia. dollar i erstatning.

Det skriver Bloomberg News.

"Efter års velovervejede forhandlinger er vi glade for at nå denne aftale og bevæge os fremad i vort partnerskab med detailhandlen for at levere forbrugerne lette, pålidelige og sikre måder at betale på, siger Kelly Mahon Tullier, der er juridisk chef hos Visa," i en meddelelse.

Sagen handler om de såkaldte swipe fees, kreditkortgebyrer, som forretninger og butikker skal betale til bankerne, hver gang en kunde betaler med kreditkort. De handlende har på deres side hævdet, at Visa og Mastercard sammen med bankerne har handlet i strid med konkurrencereglerne i USA ved at oppuste gebyrerne.

Sagen startede som en massesøgsmål i 2005, og som man oprindeligt i 2012 forligede med en betaling på 7,25 mia. dollar. En del af de handlende hoppede dog fra aftalen, da Visa, Mastercard og bankerne krævede, at man ikke igen kunne sagsøge for fremtidige gebyrforhøjelser.

Senere hen blev forliget fra 2012 erklæret ugyldigt ved en amerikansk appeldomstol.

Hvert år betaler amerikanske forretninger 90 mia. dollar i kortgebyrer, når forbrugerne benytter betalingskort.

/ritzau/FINANS

Nets-rival politianmeldes af storaktionær

Dansk fintech-selskab vil lave verdens foretrukne betalingsmetode 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs