ITWatch

Bitcoin-selskab stævnes

Dansk finansmand, der står bag bitcoinselskab, stævnes af investor, skriver Børsen. (Rettet)

Artiklen er rettet. beklageligvis fik vi byttet rundt på navnet på selskabet bag kapitalrejsningen og investoren der stævner bitcoinselskabet.

 

Stifteren bag det schweiziske kryptovalutafirma Bitcoin Suisse, der er dansk og hedder Niklas Nikolajsen, bliver nu stævnet.

Det skriver Børsen.

Stævningen kommer fra en amerikansk investor Bruce Macdonald, der går efter danskeren og hans selskab efter en kapitalrejsning sidste år.

Investoren blev hjulpet af selskabet til at hente 1,4 mia. kr., der blev betalt i bitcoin og ether, skriver Børsen.

Den amerikanske investor stævner dem under anklage om, at det dansk-stiftede selskab har forbrudt sig mod værdipapirloven i USA.

"De sagsøgte har kapitaliseret på den seneste tids entusiasme for blockchain-teknologien og kryptovalutaer til at rejse midler gennem en ICO og har ulovligt solgt uregistrerede værdipapirer og brugt en schweizisk-baseret enhed i et mislykket forsøg på at omgå amerikanske værdipapirlove," skriver advokaten i stævningen ifølge avisen.

Opkøb af datacentral er hollænderes indgang til dansk marked 

Finansvirksomheder hilser nyt fintechkontor velkomment  

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs