Finansvirksomheder hilser nyt fintechkontor velkomment

Hos både Spar Nord og Nets tager man positivt imod nyt tiltag om, at landets fintechselskaber får yderligere et kontorfællesskab i København, hvor de kan eksperimentere med fremtidens finansielle teknologi.
Ole Madsen fra Spar Nord.
Ole Madsen fra Spar Nord.
Af Daniel Hedelund, FinansWatch

Foreningen Copenhagen Fintech har meldt ud, at man åbner et nyt kontorfællesskab til landets fintechvirksomheder. Det sker i forlængelse af det kontorfællesskab, som foreningen grundlagde i 2016 på Christianshavn i København, men hvor der nu er pladsmangel.

Idéen med det nye kontor - der kommer til at ligge på Langelinie i København og har fokus på samarbejder mellem iværksættere og store finansielle spillere - bliver modtaget positivt af både Spar Nord og Nets, som er partnere i Copenhagen Fintech.

"Åbenhed er den bedste vej til innovation, og jeg er spændt på, hvilken rolle co-lab'et (kontorfællesskabet, red.) kan spille i forhold til vidensdeling," udtaler Ole Madsen, direktør for kommunikation og forretning i Spar Nord, i en pressemeddelelse.

"Ikke bare mellem startups og etablerede virksomheder, men på tværs af de corporate teams, der samarbejder med iværksættere. Vi har brug for at indkredse, hvordan vi bedst muligt validerer nye digitale projekter. Og ikke mindst hvordan vi får dem til at supplere og styrke kerneforretningen," fortsætter han.

Kontoret får navnet Pier47 og modtages også positivt af betalingsformidleren Nets.

"Vi skal blive endnu skarpere på, hvad vi kan udveksle. Er det iværksætterens specialviden til gengæld for den store virksomheds netværk og distributionskraft - eller noget helt tredje? Her håber jeg, miljøet på Pier47 vil danne ramme om en ny samtale," udtaler Jan Plenge, senior vice president for digital innovation hos Nets, i pressemeddelelsen.

"Der er min fornemmelse, at der er sket et mentalitetsryk i branchen i forhold til at snakke højt om ideer. Vi har jo alle opdaget, at det er eksekveringen over ideen, der er den tunge del af digital forretningsudvikling," fortsætter han.

Thomas Krogh Jensen, adm. direktør for Copenhagen Fintech, udtalte tirsdag til Dagbladet Børsen, at de mest modne fintechvirksomheder på det eksisterende kontor på Christianshavn vil flytte til det nye kontor på Langelinie.

Denne artikel er leveret af vores søstersite FinansWatch.

Modne firmaer hos Copenhagen Fintech flytter hjemmefra

Professor: Danmark mangler en fintech-uddannelse 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også