ITWatch

Stor sag om korruption er i tidsnød

Tiltalt eksdirektør afviser at have fået særbehandling af Region Sjælland i stort udbud om it-udstyr.

Foto: PR/ATEA

32 retsmøder i en stor sag om korruption lyder af meget, men det er ikke nok, viser det sig fredag i Retten i Glostrup.

Selv om man er i gang med det sjette retsmøde i Bagmandspolitiets sag mod fire eks-chefer i Atea og mod tre offentligt ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet, er man endnu ikke nået til de enkelte forhold om påstået bestikkelse i det omfattende anklageskrift.

Tidsplanen skrider. Således annoncerer den ene af anklagerne, senioranklager Alexander Dzogov, at man ønsker fem yderligere retsmøder. De kan måske finde sted i løbet af februar.

En dyr rejse til Dubai i november 2014 med Formel 1-løb på programmet hører til blandt de tungeste forhold i sagen.

To mænd fra henholdsvis regionen og Rigspolitiet var på tur med tre mænd, der havde været topchefer i it-selskabet Atea, og som nu forberedte at danne et konkurrerende selskab, 3A-it.

Nogle måneder efter turen til Dubai dystede 3A-it og Atea om et stort udbud fra Region Sjælland. 

I forløbet var tonen venskabelig mellem det nye selskabs chef og regionens it-driftschef, der netop havde været på rejse sammen, kan man se af de sms'er, som præsenteres i retten.

De to mænd er begge født i 1963. Og direktøren skriver i en sms til sin kontakt i regionen: "selvfølgelig i fortrolighed mellem 63'erne - ligger vi ok til?" Noget svar får han dog ikke.

"Vi har brugt 2500 timer, og vi er simpelt hen så spændte på, hvordan vi ligger til. Vi var ved at dø af spænding," forklarer den tiltalte direktør, da han afhøres.

"Prøv lige at vende det på hovedet: Hvis vi havde bestukket ham, ville vi jo ikke spørge," tilføjer han om sine henvendelser til regionens it-driftschef.

Han afviser at have fået positiv særbehandling i forbindelse med udbuddet, som 3A-it endte med at vinde. Endda stort, idet man var 20 millioner kroner billigere end Atea. Regionen aflyste dog siden udbuddet, da Atea klagede og rejste mistanke om urent trav.

Den tiltalte driftschef konstaterer, at en invitation fra direktøren om frokost i foråret 2015 på Ferdinands Bøfhus i Ringsted var helt naturlig.

"Han vil jo gerne i gang med at sælge. Han vil ligesom alle mulige andre sælgere gøre sine hoser grønne," siger driftschefen. 

Han understreger, at det var et konsulentfirma, der styrede udbuddet og udformede kravspecifikationer.

Atea gennemfører historisk omorganisering i Danmark 

Atea mister momentum i Danmark 

Ateas salg til tidligere storkunde decimeret 

Atea-sagen: It-chef i region bad om dyrt stads i gave 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs