ITWatch

Ateas salg til tidligere storkunde decimeret

Den verserende bestikkelsessag mellem Region Sjælland og Atea har i den grad sendt parternes forretningsmæssige forhold til tælling. Siden sagen kom frem i 2015, er Ateas salg til regionen skrumpet fra trecifrede millionbeløb til under en tiendedel.

Regionsrådsformand i Region Sjælland Jens Stenbæk (V). | Foto: /Ritzau/Joachim Adrian/

Bestikkelsessagen, hvor fire tidligere højtstående Atea-ansatte er tiltalt, har ikke kun kostet på Ateas renommé. Den har også mere eller mindre kostet it-leverandøren en kunde i Region Sjælland, som i årene før sagen begyndte at rulle, flittigt handlede ind hos Atea.

Det skriver Berlingske Business, som har fået adgang til tal for regionens indkøb.

Op til det blev kendt, at der muligvis er foregået ulovligheder mellem ansatte hos den børsnoterede it-leverandør og it-chefer hos Rigspolitiet og Region Sjælland, handlede regionen ind hos Atea for årlige millionbeløb.

I 2013 købte regionen således ind for 140 mio. kr. og i 2014 for 156 mio. kr. I 2015 nåede man at indkøbe udstyr for 100 mio. kr., men hvor salget faldt drastisk, efter sagen kom frem i juni.

I 2016 var tallet nede på 20 mio. kr., mens regionen i første halvår af 2017 har indkøbt for 12 mio. kr. hos Atea. Faktum er dog, at handlen er skrumpet væsentligt, hvilket regionsrådsformand i Region Sjælland Jens Stenbæk (V) bekræfter overfor Berlingske Business.

"Vi skal følge udbudsloven, og vi handler med Atea, men vi handler langt mindre, end vi har gjort tidligere. Vi kan ikke stoppe samhandlen på baggrund af en verserende sag. Så må vi vurdere - når der er faldet dom - om vi fortsat kan handle med Atea," siger han.

Byret ophæver navneforbud i Atea-sag 

IDC Nordic: Atea kan komme ud af retssag uden dybe ridser i lakken 

Barske ord på telefonaflytninger i bestikkelsessag 

Tiltalte i Atea-sagen har forsøgt at fjerne dommer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs