ITWatch

Global it-gigant vil være Norges største leverandør af datacentre

Amazon Web Services åbner kontor i Norge, hvor planen er at blive landets største leverandør af datacentre.

/ritzau/AP/Reed Saxon
Foto: /ritzau/AP/Reed Saxon

Amazon Web Services åbner for første gang kontor i Norge, skriver DN.no.

Målet er at blive Norges største leverandør af datacentre, og at "alle selskaber i Norge, som ikke arbejder med hardware, skal lukke alle sine datacentre."

Amazon vil ikke oplyse, om der er konkrete planer om at åbne et datacenter i Norge, og hvor meget den norske investering løber op i. Selskabet vil heller ikke fortælle, hvor mange norske kunder man allerede har, men siger dog, at man har "titusindvis" af kunder i Norden.

"Vi har arbejdet med norske kunder siden 2006, og vi har haft et Stockholm-kontor siden 2014. Efterhånden som vores kunder voksede, efterspurgte de mere specifikke tjenester, eksempelvis forskellige konsulentydelser. Vi ønsker, at dette skal støttes lokalt med det lokale sprog. Vi skal nu til at ansætte lokalt," siger Guido Bartels, der er direktør for AWS i Norden og Baltikum.

Ifølge Guido Bartels er Danmark også et oplagt cloud-land.

"Det spændende ved Danmark er især, at landet har så god infrastruktur. Der er også meget stor eksport fra Danmark, så det er et land, der er oplagt for cloud," sagde han til ITWatch i december.

Amazon: Danmark er et oplagt cloud-land

Global it-gigant køber atter op i Sverige for at bygge datacenter

Amazon fremlægger planer i Sverige

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger