Maersk i stort digitaliserings-sats med Microsoft

Den danske shippingkoncern A.P. Møller - Maersk har indgået et samarbejde med Microsoft, der skal sikre, at kunderne hos Maersk på samme måde som hos Fedex nemt og nøjagtigt kan spore varerne.
Foto: Steven Senne/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Steven Senne/AP/Polfoto/Arkiv

Microsoft skal stå i spidsen for Maersks første store digitaliserings-tiltag. It-giganten skal stå for produktudviklingen, der skal samle Maersks mange flagrende it-løsninger på en fælles platform, skriver Børsen.

Produktudviklingen skal fremover foregå på Microsofts Azure, som er en cloud-løsning. Målet er at skabe en one-stop-shop for containerlogistik.

"Tænk på pakkeselskaberne Fedex eller UPS. Når du går på deres hjemmeside, så får du at vide, hvor mange dage fragten vil tage, du ser prisen og kan beslutte, om du vil have pakken hentet på din addresse. Og du kan spore pakken i systemet og får en alarm, hvis forsendelsen bliver forsinket," siger Ibrahim Gokcen, direktør for digitalisering i Maersk, til Børsen.

"På samme måde vil vi give kunderne langt mere transparens i deres forsyningskæde. Og måske kan det i sidste ende betyde, at kunderne kan spare på lagerkapacitet."

Digitaliseringen med Microsoft som tovholder forgrener sig ud i organisationen. I en pressemeddelelse fortæller Damco, der er en del af Maersk-koncernen, at selskabet sammen med Microsoft arbejder på at lave en app, der skal gøre importprocessen for fragtgods nemmere. Appen skal hjælpe kunder med told-processen ved at bruge et omfattende netværk af data fra fragtskibe, toldmæglere og myndigheder.

Microsoft: Fremtidens produkter skal rette sig ind efter brugerens behov 

Microsoft topchef: Intelligent cloud er vores fremtidige forretning

Microsoft: Vi skal håndtere data, som bankerne håndterer penge 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også