ITWatch

Microsoft: Vi skal håndtere data, som bankerne håndterer penge

Data er den moderne verdens valuta, og der mangler fælles tværstatslig lovgivning til at beskytte disse data, lyder det fra Microsofts juridiske topchef.

Foto: Pressefoto/Microsoft

Præsident og chef for juridiske anliggender i Microsoft, Brad Smith, mener, der mangler fælles international lovgivning, når det kommer til at beskytte de store mængder data, der hver dag håndteres af virksomheder på tværs af landegrænser.

Det skriver Børsen.

Brad Smith pointerer, at man kan tage ved lære af den måde, som bankerne i årevis har håndteret vores penge på.

"Mange af de udfordringer, vi står overfor i forhold til databeskyttelse, minder om de udfordringer, lande og banker oplevede i starten af det 20. århundrede. Deres erfaringer skal vi lære af," siger han.

I skrivende stund findes der ingen fælles internationale retningslinjer for, hvordan data skal beskyttes og håndteres på tværs af landegrænser.

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs