ITWatch

Amerikansk cloud-virksomhed stiger til vejrs oven på Broadcom-rygte

Et muligt købstilbud på amerikanske Vmware har hævet markedsværdien markant.

Lars-Bo Klausen er landechef for Vmware Danmark. | Foto: PR

Den amerikanske cloud-virksomhed Vmware stiger mandag 17,8 pct. efter et par minutters handel, i håb om at it-koncernen og chipproducenten Broadcom er på vej med et købstilbud.

Anonyme kilder oplyser til Bloomberg News, at Broadcom ligger i forhandlinger om et køb af den amerikanske cloud-computing-virksomhed, der havde en markedsværdi på lige over 40 mia. dollar baseret på lukkekursen fredag.

Med en overtagelse vil Broadcom bygge videre på en række opkøb inden for software, heriblandt købet af CA Technologies i 2018 og Symantec i 2019.

Analytikere adspurgt af Bloomberg påpeger derfor, at det potentielle køb af Vmware giver strategisk mening, men størrelsen af enhver form for aftale selskaber kan nå frem til, vil blive en svær pille at sluge for Broadcom på kort sigt.

”Disse strategier har historisk set løftet den justerede EBIT-margin for opkøbte aktiver markant,” siger analytiker fra Bank of America Vivek Arya.

Broadcom falder mandag 3,9 pct på børsen i New York.

Vmware Danmark kører endnu et sikkert år hjem

Klumme: En jordnær fremtid: Nødvendigt at virksomhederne prioriterer ESG

Coronakrisen sætter tryk på VMWares cloud-strategi

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs