ITWatch

Klumme: En jordnær fremtid: Nødvendigt at virksomhederne prioriterer ESG

Der er travlt, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling og indfri de ambitiøse klimamål for 2030 og 2050. Klimaforandringer og stigende forurening i store dele af verden øger behovet for en kollektiv indsats, hvor virksomhederne, investorerne og forbrugerne tager et endnu større ansvar end i dag, skriver Lars-Bo Klausen fra VMware Danmark i denne klumme.

Foto: VMWare / PR

Fokus på ESG (Environment, Social og Governance) er heldigvis i udvikling i mange virksomheder og organisationer i dagens Danmark.

Men udfordringen er at få omdannet de vigtige visioner om miljø og socialt ansvar til en regulær og håndgribelig virksomhedsstrategi og konkret handling, der kan bidrage til at indfri klimamålene.

Det er ærgerligt, for mens CSR historisk set har repræsenteret en udgift for virksomhederne, er der et stort forretningspotentiale i at tage ESG alvorligt.

Mange er villige til at betale mere

I Danmark er det vigtigt for forbrugerne, at klimamålene bliver taget seriøst, og at virksomheder gør deres for at drive den grønne omstilling. VMwares undersøgelser viser, at hver tredje forbruger (35 pct.) er villig til at betale mere for et produkt, hvis det er blevet produceret med øje for miljømæssig og social bæredygtighed.

Når forbrugerne såvel som investorer efterspørger bæredygtige løsninger, er det helt naturligt, at virksomhederne ønsker at levere på det. Derfor er det vigtigt, at både forbrugere og investorerne fortsætter med at stille ESG-krav til virksomhederne.

Virksomheder, der ikke allerede har integreret ESG i deres strategi, har dermed god grund til at gå i gang med det samme. Det tager nemlig tid at omstille en virksomhed.

Hos VMware har vi erfaret via vores mangeårige ESG-arbejde, at når man skal implementere ESG, er det vigtigt at (1) kommunikere åbent omkring tiltag, man ønsker at realisere; (2) overveje, hvordan større fokus på ESG kan skabe værdi for virksomheden; (3) vurdere CO2-belastningen ift. fysiske og digitale forsyningskæder og partnervirksomheder; og (4) tage et holistisk syn på virksomhedens rolle i samfundet. Toget triller fra perronen, og det er med at komme ombord.

Klumme: God it-sikkerhed er en presserende ledelsesudfordring

Klumme: 5G kan blive et stort løft i arbejdet med at være bæredygtige

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs