ITWatch

Britisk olieselskab skal levere energi til Amazon i Europa

Britiske BP skal fremadrettet levere energi fra vindmølle- og solcelleparker til Amazons datacentre i Europa.

Foto: Reuters Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

Det britiske olieselskab BP har indgået aftale med den amerikanske nethandelsgigant Amazon om levering af energi til Amazons europæiske datacentre, som drives af Amazon Web Services, AWS.

Men det er ikke oliebaseret energi, men vedvarende energi fra vindmølle- og solcelleparker, BP skal levere til Amazon. Det oplyser BP.

Energiforsyning på 170 megawatt, som er nok til at holde 125.000 hustande med energi, skal leveres fra anlæg i Spanien og i Nordsverige, og ifølge Reuters ventes aftalen udbygget til at omfatte 400 megawatt. Energisamarbejdet mellem BP og Amazon indledes i 2021.

Af de 170 megawatt leveres de 122 megawatt fra en af Europas største landvindparker, Nysäter i Västernorrland i Nordsverige. Her opstiller Nordex med start i marts næste år 114 vindmøller i det samlede projekt, som er på 475 megawatt.

Samtidig har BP lukket sine europæiske megadata-centre og overført alle data og applikationer til AWS som en del af olieselskabets plan for digitalisering af infrastruktur og drift, oplyser BP

Atea indgår partnerskab med AWS om cloud-løsninger

Cloud-strategi har båret frugt hos DR 

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs