ITWatch

Følg ITWatch serie om cloud

Følg her ITWatch serie om cloud, hvor vi gennem en række intervies belyser en af de største transformationer i it-branchen lige nu. (Opdateret 14 januar, red) 

Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Skal, skal ikke? Cloud, eller skyen, er det store samtaleemne for it-virksomhederne, for en omstilling til cloud byder på en stribe muligheder, det bringer den fortærskede agilitet indenfor rækkevidde, men clouden betyder også store omvæltninger og tab af indtjening for nogle.

ITWatch sætter fokus på cloud, hvor vi gennem en række interviews sætter fokus på mulighederne og faldgruberne gennem en række strategiinterviews med aktører fra branchen.

 

Kunderne skal med i cloud

 

Foto: Jakob Skouboe
Foto: Jakob Skouboe
 

ERP-huset Datacon satser 100 pct. på cloud og nu skal kunderne overbevises, fortæller selskabets direktør.

"Nu skal virksomhederne overbevises om, at de bør gå i skyen" 

 

Cloud betyder helt nye ansatte i it-selskaber

Foto: PR
Foto: PR
 

Datacon ser en kæmpe forandring i den bemanding, der er nødvendig i it-virksomhederne efter cloud gør sit indtog.

Cloud fjerner "cowboyderne" i it-afdelingen. 

 

Conscia klar til flere cloud-opkøb

Foto: PR/Axcel/Conscia
Foto: PR/Axcel/Conscia
 

Netværksselskabet Conscia har opkøbt et selskab, for at sikre sig en tung placering i skiftet til cloud og er klar til at gøre det igen.

Conscia lurer på opkøb for at sikre sig i skyen

 

Det offentlige er tilbageholdne med cloud

Foto: Tobias Nicolai/JP
Foto: Tobias Nicolai/JP
 

CGI Danmark er storleverandør til det offentlige og ser en ret besindig tilgang til at gå i cloud blandt det offemtlige. Ingen vil stå med store problemer, hvis der opstår en dårlig sag, lyder det fra selskabet.

CGI: Offentlige kunder er tilbageholdne med cloud 

 

Vender op og ned på Proactive

 

Proactive med Max Sejbæk ved roret er midt en kæmpe forandring af selskabet på grund af cloud. På godt fem år vil hver anden ansat i Proactive have fået helt nyt arbejdsområde, for at stå stærkt i clouden.

Cloudsats vender op og ned på Microsoft-konsulenthus

 

KMD i milliardsats på cloud

Foto: KMD / PR
Foto: KMD / PR
 

KMD har gennemført en storstilet cloudomlægning for 1 mia. kr. Strategiskiftet gør nu KMD i stand til at angribe et nyt forretningsområde. "Det tror jeg ikke, at jeg ville turde uden cloud," siger KMD-topchef til ITWatch.

KMD angriber nyt marked efter milliardsats på cloud

 

TDC klar med 500 mio. til satsning

Foto: PR/TDC
Foto: PR/TDC
 

TDC's kernekunder, de store virksomheder, bevæger sig mod cloud, og TDC vil være den, der hjælper dem på vej. Cloud er i dag den største strategiske satsning i selskabets erhvervsforretning, fortæller topchef i ITWatch' cloud-serie.

TDC vil investere en halv milliard i cloud 

 

Amazon AWS: Danmark er et cloud-land

Foto: PR
Foto: PR
 

Vi er teknologisk på forkant, er helt afhængige af eksport og har en moderne it-infrastruktur. Det gør Danmark til et oplagt land, der kan gøre brug af clouden, mener amerikanske Amazon Web Services. Verdens største cloud-selskab udlægger sine visioner for det danske marked i dette interview med ITWatch.

Amazon: Danmark er et oplagt cloud-land

 

Cisco er ikke imponeret over cloud

Foto: PR
Foto: PR
 

Cloud er dyrere og mere kompliceret end man lovede, mener Cisco, der dog glæder sig over, at området øger behovet for sikkerhedsløsninger.

Cisco-chef: Cloud har skuffet

 

VMWare. Danske virksomheder bliver sat i clouden

Foto: PR
Foto: PR
 

Mens syd-europæiske selskaber vælter ud i skyen, er danske mere tilbageholdne. Vi er længere fremme digitalt, men det kan blive en sovepude, mener Louise Östrom, EMEA-chef i VMWare.

VMWare: Danske virksomheder er langt bagud på cloud  

 

 

 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs