ITWatch

EU vil fjerne begrænsninger på opbevaring af data

EU-ambassadører vil skabe et frit marked for data med nyt forslag. Det skal ske ved at fjerne geografiske begrænsninger, skriver Digi.no.

Foto: Colourbox

Alle uberettigede geografiske begrænsninger for opbevaring og behandling af data i EU/EØS-området skal fjernes. Sådan lyder et forslag fra De Faste Repræsentanters Komité, der er et udvalg bestående af EU-ambassadørerne.

Det skriver norske Digi.no.

Forslaget skal styrke det indre marked for ikke-personlige data. Det gælder ikke mindst cloud-tjenester til f.eks. datalagring. De nye regler skal skabe et marked, hvor flere leverandører kan konkurrere om at levere tjenester på tværs af landegrænser.

Ifølge Digi.no vil Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet behandle forslaget som næste skridt, hvor ambitionen er at nå til enighed i juni næste år.

Derfor kan datacentraler ikke blive enige om fælles dataindgang 

Dansk datalov i modstrid med krav fra EU 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs