ITWatch

EU vil fjerne begrænsninger på opbevaring af data

EU-ambassadører vil skabe et frit marked for data med nyt forslag. Det skal ske ved at fjerne geografiske begrænsninger, skriver Digi.no.

Foto: Colourbox

Alle uberettigede geografiske begrænsninger for opbevaring og behandling af data i EU/EØS-området skal fjernes. Sådan lyder et forslag fra De Faste Repræsentanters Komité, der er et udvalg bestående af EU-ambassadørerne.

Det skriver norske Digi.no.

Forslaget skal styrke det indre marked for ikke-personlige data. Det gælder ikke mindst cloud-tjenester til f.eks. datalagring. De nye regler skal skabe et marked, hvor flere leverandører kan konkurrere om at levere tjenester på tværs af landegrænser.

Ifølge Digi.no vil Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet behandle forslaget som næste skridt, hvor ambitionen er at nå til enighed i juni næste år.

Derfor kan datacentraler ikke blive enige om fælles dataindgang 

Dansk datalov i modstrid med krav fra EU 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs