BEC satser på alternative profiler i jagten på medarbejdere

Hos it-leverandøren BEC går man utraditionelle veje for at finde nye medarbejdere. Selskabet ansætter i stigende grad udviklere uden reel kodeuddannelse, men som brænder for teknologien.
Foto: PR/BEC
Foto: PR/BEC

Den danske leverandør af it-løsninger til 22 danske finansinstitutter BEC ansætter i stigende grad medarbejdere i udviklingsfunktioner til trods for, at de nyansatte ikke har nogen formel uddannelse i kodning.

Det skriver Version2.

Ifølge udviklingsdirektør Jan Peter Larsen, så mærker man i BEC, ligesom resten af it-branchen, en generel mangel på kandidater inden for de traditionelle kodningsfag. I stedet har han sat sigtekornet ind på andre mulige medarbejdere, som ikke nødvendigvis er gået den klassiske kodevej.

"Vi bruger rigtig meget krudt på at finde mennesker, som vil trives og engagere sig i BEC. Mange har også en kandidatuddannelse, men ikke nødvendigvis inden for it. For mig kan den perfekte udvikler sagtens være hardcore datalog – men det vigtigste er engagement og flair for matematiske-logiske sammenhænge," fortæller han til Version2.

Da BEC både udvikler egne it-systemer og konfigurerer og integrerer indkøbte systemer til den eksisterende portefølje, bliver det ifølge Jan Peter Larsen i fremtiden stadig nødvendigt med hardcore kodemedarbejdere, som er i stand til at konfigurere cloudløsninger og andre tedjepartsløsninger med selskabets eksisterende løsninger.

Sololøb hos storbanker og datacentraler svækker vilkår for fintech-iværksættere 

Datacentraler i tæt kapløb om at være den mest attraktive arbejdsplads  

It-systemer kan smitte hinanden på tværs af datacentraler 

200.000 bankkunder fik nyt it-system i weekenden 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea