ITWatch

Dansk IT efterspørger skarpere teknisk fokus i den offentlige digitalisering

Det offentliges teknologiske fokus i forbindelse med digitaliseringen er for bredt, lyder det fra Dansk IT, som frygter, at man mister fokus, og de mange småforsøg resulterer i, at det offentlige ikke bliver rigtig god til noget.

Colourbox
Foto: Colourbox

Det øgede fokus på at digitalisering i det offentlige har gjort, at man mange steder efterprøver et væld af mere eller mindre modne teknologiske løsninger. De mange småforsøg kan dog resultere i, at man i det offentlige ender ud med en masse spredt viden om teknologierne, men ikke rigtig har mulighed for at udnytte det ordentligt.

Det skriver Version2 på baggrund af undersøgelsen IT i Praksis, som Dansk IT har udført med Rambøll.

"Det er super positivt, at vi ser en offentlige sektor, der er åben for ny teknologi og villig til at teste den af. Men udfordringen kan være, at man mister fokus, at der ikke er noget, man bliver rigtig god til.« siger Rikke Hvilshøj, direktør i Dansk IT, til Version2.

I undersøgelsen har man spurgt offentlige virksomheder, om de bruger forskellige teknologier på nuværende tidspunkt, eller de undersøger/afprøver den. Heraf fremgår det, at næsten 32 pct. at man enten undersøger eller afprøver blockchain-teknologien, mens hele 72,3 pct. "selvlærende softwarerobotter", mens 44,4 pct. undersøger virtuel reality som en mulig fremtidig teknologi.

Hos Dansk IT påpeger man, at mens nogle teknologier giver god mening for visse dele af det offentlige, så gør den det ikke nødvendigvis for andre dele, hvorfor det er naturligt, at forskellige områder undersøger forskellige teknologier.

Klumme: Gyldent øjeblik for øget fart på digitalisering

Doktor Watson i modvind: Foreslog livsfarlig medicin til danske patienter

Kunstig intelligens skal forhindre kursmanipulation

Kapløbet om kunstig intelligens er i gang: Vinderen vil også blive verdens hersker

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger