Microsoft opgiver sag mod amerikansk regering

Microsoft går ikke rettens vej mod den amerikanske regering i en sag om mørklægning af data. Det skriver Berlingske.
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Raphael Satter
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Raphael Satter

Microsoft opgiver at føre sag mod den amerikanske regering i en sag om oplysning til kunderne. Microsoft ville ellers have rettens ord for, at de må orientere deres kunder, hvis myndighederne kræver fortrolige oplysninger om dem udleveret.

Det skriver Berlingske.

Microsoft vurderede ellers, at denne hemmeligstempling af myndighedernes ageren var forfatningsstridig. Men man opgiver altså, at få rettens ord for dette, skriver avisen.

Ifølge avisen Washington Post indstiller myndighederne i USA, at anklagemyndighedens anmodninger om fortrolig data, som Microsoft skal udlevere, skal være "individuelle og meningsfulde." Hemmeligholdelsen må kun finde sted i maksimalt et år, skriver Berlingske.

"Dette er et vigtigt skridt for både privatlivets fred og ytringsfriheden. Det er en utvetydig sejr for vores kunder, og vi glæder os over, at justitsministeriet har taget disse skridt til at beskytte alle amerikaneres grundlovssikrede rettigheder," skriver Microsofts juridiske direktør, Brad Smith, i en kommentar i følge avisen.

KMD-chef: "Man bliver nødt til at udvikle en lille smule hård hud" 

Internationalt it-konsulenthus opruster dansk forretning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også