Byggesoftware giver besparelser for milliarder

Digital kommunikationsplatform kan give besparelser på op til syv procent på byggeprojekter. Bygningsstyrelsen følger interesseret med.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Mester Tidende

Bedre kommunikation mellem aktørerne giver kæmpebesparelser på milliardbyggerier. 
Det viser det første markedstilpassede forskningsprojekt af sin slags i Danmark, hvor SBI har udført en uvildig analyse af Geniebelt – en digital kommunikationsplatform, hvor alle byggeaktører løbende udveksler information med hinanden og dermed optimerer byggeprocessen.

Det skriver Mester Tidende.

Det er tre byggeprojekter i milliardklassen – Mærsk Tårnet, Niels Bohr Bygningen og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse – som har dannet grundlag for projektet. 
Ifølge SBI-rapporten, som er lige på trapperne, kan den økonomiske gevinst potentielt være på helt op til syv procent i de tre milliardprojekter.

"Byggeaktører bør benytte sig af sådanne it-redskaber. Det vil ikke bare have direkte økonomiske besparelser, men også gøre projektplanlægning mere avanceret, forbedre planlægningen af byggeproduktionen, og bygherrer kan foretage prioriteringer på et bedre vidensgrundlag," siger SBi-forsker Jan Fuglsig Lambrecht.

Ifølge vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Signe Primdal Lyndrup, følger styrelsen interesseret med i resultaterne og ser især potentiale i bedre detail- og LEAN-planlægning ved at bruge digitale kommunikationsplatforme.

Projektchef hos Juul & Nielsen, Martin van der Watt, som arbejdede på Mærsk Tårnet, hvor Geniebelt blev indført kort inde i byggeriet, oplyser, at man har haft en direkte synlig gevinst på cirka to til tre pct. på byggesagen, samt stor dynamik og hurtig kommunikation ud i alle led.

"Det har skabt klarhed over problemer, og vi har fået viden til at sætte ind, hvor det giver værdi. Og så er der større gennemsigtighed for rapportering ved byggemøder og forhindringslister," siger han.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Mester Tidende)

Softwareselskab jagter ny chef efter storordrer 

EG's nye håndværkersatsning skal sætte turbo på væksten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også