ITWatch

Bookingselskab falder efter it-problemer i flere lufthavne

Problemer med it-selskabet Amadeus' software betyder, at det bliver straffet på børsen.

Foto: Thomas Borberg/Jyllands-Posten

Flere europæiske luftfartsselskaber har torsdag haft problemer med deres it-systemer.

Ifølge Bloomberg News har Amadeus IT Group, der driver et online bookingsystem for blandt andet flybilletter, hoteller, krydstogter og lejebiler, bekræftet, at nogle af selskabets systemer har været ramt af problemer.

Det er indtil videre ukendt, hvad der var skyld i it-udfordringerne.

Lufthavne i eksempelvis London, Paris, Zurich og Frankfurt har oplevet problemer med check in, bookinger og håndtering af bagage torsdag, men det skulle være løst igen, skriver CNN Money.

I løbet af dagen har blandt andet Lufthansa og Southwest Airlines meddelt, at de har været ramt af it-problemerne, der kun varede få minutter, men alligevel resulterede i meget lange køer i flere store lufthavne.

Aktien i spanske Amadeus falder torsdag eftermiddag 1,1 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs