ITWatch

Styrelse stavnsbinder sig selv på ny rammekontrakt

I en ny rammekontrakt på vedligeholdelse af støtteapplikationer vil lægemiddelstyrelsen reducere antallet af it-leverandører til én. Det skal i sidste ende sikre besparelser og en bedre forståelse af opgaven.

Foto: Arkiv/Colourbox

I en nyligt udbudt rammekontrakt på 50 mio. kr., som dækker vedligehold og viderudvikling af en række støtteapplikationer, lægger lægemiddelstyrelsen op til at reducere antallet af leverandører til én i stedet for som nu, hvor en håndfuld leverandører varetager opgaven. Det skriver Version2.

Ifølge specialkonsulent Troels Mogensen fra Lægemiddelstyrelsen, sker det for at sikre besparelser i arbejdet med it-systemerne som hovedsageligt omhandler mindre fagsystemer, og hvor man forventer, at det primært vil være styrelsens nuværende leverandører, som byder ind på opgaven.

"Hvis du har én leverandør som har opgaven over en årrække, så skal de ikke hele tiden opbygge viden. Så kan opgaverne løses hurtigere, og leverandøren får en bedre forståelse af problematikkerne," siger han til Version2.

Troels Mogensen erkender over for Version2, at en soloaftale af denne karakter skaber et afhængighedsforhold mellem Lægemiddelstyrelsen og it-leverandøren, men mener, at ulemperne opvejes af fordelene.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs