ITWatch

Nyt it-system forsinker behandling af kræftpatienter

På Rigshospitalet stjæler it-systemet Sundhedsplatformen lægernes tid fra patienter, der venter på svar.

Foto: Emil Ryge Christoffersen/Jyllands-Posten/Arkiv

Rigshospitalet i København kan ikke længere tilbyde kvinder med brystkræft at blive behandlet inden for den tidsgrænse, som ellers er fastsat i de nationale kræftpakker. Det skriver Politiken.

Årsagen er, at lægerne bruger længere tid på at betjene regionens nye it-system, Sundhedsplatformen. På den måde har personalet mindre tid til at tage sig af patienterne. Og der er tale om et permanent problem.

Ifølge kræftpakkerne fra 2008 skal patienter ellers behandles uden unødig ventetid. Men i et brev, som klinikchef på Rigshospitalet Michael Vestergaard har sendt til en ventende, står der, at ventetiden er "længere, end vi ønsker".

/ritzau/

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs