Systematics våbensystem godkendt i USA

It-kæmpens guldæg Sitaware kan nu bruges af hele verdens største militær, som ifølge ejerleder Michael Holm åbner endnu flere døre.
Michael Holm giver efter 38 år som topchef stafetten videre til Nikolaj Bramsen den 14. december. | Foto: Mikkel Berg Pedersen
Michael Holm giver efter 38 år som topchef stafetten videre til Nikolaj Bramsen den 14. december. | Foto: Mikkel Berg Pedersen

Systematic har fået den nok vigtigste blåstempling, som en militærvirksomhed kan få.

Efter omfattende certificering, så er Sitaware nu optaget på det amerikanske forsvarsministeriums liste over sikkerhedsgodkendte produkter, det skriver selskabet selv i en pressemeddelelse.

”At blive optaget på denne liste betyder, at vores Sitaware-suite kan købes og anvendes af hele det amerikanske forsvar til understøtte deres kritiske missioner,” lyder det fra topchefen Michael Holm, som tidligere i oktober annoncerede, at han træder tilbage som adm. direktør for at blive arbejdende bestyrelsesformand.

Det amerikanske militår får med Sitaware et kommandosystem, der kan anvendes af soldater på alle niveauer til at kommunikere, koordinere og udføre angreb.

Sitaware er globalt

For Systematic er det ikke kun det amerikanske militær, som kan blive en endnu større kunde. For ifølge Michael Holm, så bruger mange andre stater det amerikanske militærs liste over sikkerhedsgodkendte bruger, når de selv kan finde en leverandør.

”En anden afledt effekt er, at mange andre lande kigger på den liste de er på jagt efter sikre systemer til deres forsvars,” udtaler han.

Det gælder bl.a. Emiraternes hær, som ønsker at tage at opdateringer af Sitaware i brug. I foråret ansøgte Systematic om eksporttilladelse til den omdiskuterede ørkenstat, som tidligere beskrevet af ITWatch

En eksporttilladelse som flere af Folketingets parti bl.a. udenrigsordfører Christian Friis Bach (R) har kaldt ”uacceptabel.” Det skyldes Emiraternes involvering i den verserende borgerkrig i Yemen.

Michael Holm selv har overfor ITWatch erkendt, at når først Sitaware er solgt, så har selskabet ingen mulighed for at kontrollere, hvordan militærsoftwaren bliver brugt.

”Det ville jo kræve en krystalkugle. Hvordan skal man vide eller kontrollere, hvordan et land vælger at anvende de produkter, de køber? Vi har solgt det – og kunden har brugsretten til det,” sådan lød det i september fra Michael Holm.

Ifølge Systematic er Sitaware installeret i over 50 landes forsvar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også