ITWatch

Trolls bombarderer Twitter efter Musk-overtagelse

Twitter er blevet oversvømmet af 50.000 tweets fra falske profiler.

Foto: Constanza Hevia/AFP/Ritzau Scanpix

Det sociale medie Twitter er blevet udsat for en koordineret kampagne, hvor omkring 300 falske profiler har bombarderet netværket med mere end 50.000 tweets med hadefuldt indhold, der skal få det til at se ud, som om Elon Musk har ændret indholdspolitikken dramatisk.

Det skriver The Guardian.

Yoel Roth, der er sikkerheds- og integritetschef i Twitter, fortæller i en tråd på det sociale medie søndag, at mediet ikke har ændret sin indholdspolitik, men ”har været udsat for et organiseret forsøg, for at få folk til at tro, at vi har”.

Han tilføjer, at størstedelen af de omkring 300 profiler er falske, og at de involverede brugere nu er bandlyst fra mediet.

Samtidig henviser Yoel Roth til et tweet fra mediets nye ejer, Elon Musk, der også fortæller, at man ikke har ændret på indholdspolitikken.

Alligevel har overtagelsen startet en steppebrand af bekymringer for, at milliardæren, der blandt andet har omtalt sig selv som en forgangsmand for ytringsfriheden, vil slække på reglerne og genoprette bandlyste brugere som USA’s forhenværende præsident Donald Trump.

Elon Musk fortæller derudover, at han vil indsætte et råd, der gennem ”vidt forskellige synspunkter” skal udvikle nye regler for indholdspolitik.

Twitter-direktører får gyldne håndtryk på knap en milliard kroner

Elon Musk vil indtage rollen som topchef i Twitter - fyrer andre chefer

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs