ITWatch

Elon Musk vil indtage rollen som topchef i Twitter - fyrer andre chefer

Elon Musk ønsker angiveligt selv at blive topchef i Twitter efter købet af det sociale medier, og han har derfor fyret den tidligere topchef Paraq Agrawal.

Efter den amerikanske milliardær og Tesla-stifter Elon Musk har færdiggjort sit køb af Twitter til 44 mia. dollar, vil han erstatte den foreværende topchef, Parag Agrawal.

Han er blevet fyret sammen med Twitters juridiske chef, Vijaya Gadde, finansdirektøren Ned Segal og Sean Edgett, som har været generaladvokat for selskabet siden 2012. Sidstnævnte blev angiveligt eskorteret ud af bygningen, fortæller en anonym kilde tæt på sagen ifølge Bloomberg News.

Musk vil også ændre det sociale medies struktur. Det skal være slut med livslange bandlysninger, da milliardæren ikke tror på dem. Det betyder, at folk som Donald Trump måske kan komme tilbage på Twitter.

Den anonyme kilde påpeger dog, at det ikke er sikkert, at lige netop Trump må komme tilbage, efter han blev bandlyst på grund af stormløbet på kongressen i 2021 for at undgå yderligere voldelige situationer.

Elon Musk vil endvidere sikre sig, at der er ytringsfrihed på det sociale medie, og i det indgår, at han muligvis vil gå tilbage på Twitters tidligere initiativer for at reducerer eksempelvis mobning på platformen.

Nogle investorer er blevet fortalt, at hele 75 pct. af Twitters arbejdskraft vil blive fyret, når Musk overtager tøjlerne.

Musk har indledt sit nye ejerskab af Twitter med tweetet ”Fuglen er befriet”.

Twitter stiger 0,3 pct. i det amerikanske formarked til 53,86 dollar.

Musk lukker aftale om Twitter-køb efter bøvlet forløb

Twitter: Elon Musk vil fyre 75 pct. af alle ansatte

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs