ITWatch

Lægeforeningen kræver øget digitalisering i sundhedsvæsnet

Lægeforeningen har lanceret et nyt politisk udspil, der opfordrer politikerne til at øge antallet af digitale løsninger i sundhedsvæsnet for at frigive flere ressourcer.

Foto: Lægeforeningen / PR

Effektive digitale løsninger kan frigive ressourcer i sundhedsvæsenet, og det kan give patienter en mere fleksibel behandling, mener Lægeforeningen.

Derfor lancerer den i lyset af det kommende valg et et nyt politisk udspil kaldet ”Digitalisering - brug lægers arbejdskraft bedre”.

Digitalisering kan blandt andet afhjælpe manglen på arbejdskraft og frigive ressourcer samt give patienter mere fleksible behandlingsforløb, mener Lægeforeningen.

”De kommende år vil uundgåelig betyde endnu mere digitalisering, og det er vigtigt, at den kommer til at foregå, så den opleves som en forbedring for patienterne og som en understøttelse af det daglige kliniske arbejde,” siger Camilla Rathcke, der er formand for Lægeforeningen i meddelelsen.

Bedre og mere automatisk indsamling af data samt adgang til patienternes sundhedsdata på tværs af de forskellige sektorer kan også bidrage til hurtigere diagnoser og rettidig behandling og forebygge indlæggelser. Digitalisering kan dog ikke stå alene, lyder det desuden.

I maj indgik regeringen og en række partier en aftale om en sundhedsreform, som blandt andet fremhæver vigtigheden af gode digitale løsninger i sundhedsvæsenet.

Truslen mod sundhedsvæsenet er meget høj men sygehusene er ikke sikret godt nok mod cyberangreb

Trifork investerer i sundhedsplatform til dyr


Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs