Teknologi nedsætter storkøkkens indkøbsbudget med 12 procent
![Arkivfoto. | Foto: Joachim Adrian](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/article11854424.ece/ALTERNATES/schema-16_9/doc78olfh5e343ps9hlox1.jpg)
Budgettet er blevet reduceret for 300 kunder hos produktionskøkkenet i Rebild Kommune, efter man overgik til en digital håndtering af fødevaresystemet. Helt konkret svarer det til en nedsættelse i budgetterne på 12 pct., eller 13.000 kr. om måneden. Målet er at nå 20 pct. på sigt.
Det skriver Himmerland Stiftstidende. Digitaliseringen har også betydet mindre madspil i produktionskøkkenet, fortæller køkkenleder Brian Pedersen til lokalavisen.
"Tidligere tog vi mængden af ingredienser til fremstilling af sovs til 10 personer og gangede det op til 300 portioner. Det gav ofte et spild på mellem fem og ti liter. Med vores nu indtastede erfaringstal kan vi producere sovs til 300 borgere, hvor der kun vil være et spild på en halv liter samt lidt i selve røreskeen," siger han.
(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)
Coop forventer at bruge 2,5 milliarder på it-investeringer
Selskab klar til at lægge 42,5 milliarder kroner for Just Eat