ITWatch

Selskab klar til at lægge 42,5 milliarder kroner for Just Eat

Alt imens udbringningstjenesterne Just Eat og Takeaway.com er i færd med at fusionere, har et hollandsk selskab lagt et bud på Just Eat-delen på hele 42,5 mia. kr. Buddet, der overstiger værdien af det nye fusionerede selskab, er dog blevet afvist, hedder det.

Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

Et par måneder efter, at de sidste detaljer faldt på plads i den store fusion mellem britiske Just Eat og hollandske Takeaway.com faldt på plads, har et sydafrikansk selskab meldt sig på banen med et stort bud på Just Eat.

Det skriver flere medier, heriblandt Reuters og The Guardian.

Buddet fra det hollandske selskab Prosus, der er del af sydafrikanske investeringsgruppen Naspers, er ifølge selskabet selv på 4,9 mia. britiske pund, svarende til 42,5 mia. kr., men det er angiveligt blevet afvist af Just Eat-bestyrelsen.

Prosus' bud, der er på 710 pence pr. aktie, er ellers næsten 20 pct. højere end det tilbud, som Takeaway.com leverede tidligere på året, skriver Reuters.

"Prosus har for nylig henvendt sig til bestyrelsen for Just Eat med en række forslag om at erhverve Just Eat. Prosus og Just Eat-bestyrelsen har ikke formået at nå til enighed," hedder det i meddelelsen fra sydafrikanerne.

I modsætning til konstellationen mellem Takeaway.com og Just Eat, hvor Just Eat-aktionærerne kommer til at eje 52,15 pct. af det fælles selskab Just Eat Takeaway.com NV, og Takeaway.coms aktionærer sidder på de resterende 47,85 pct., var det hollandske bud et kontant bud på Just Eat, som vil havne direkte i lommerne hos Just Eat-aktionærerne.

Ifølge Prosus har man valgt at offentliggøre sit bud, fordi aktionærerne i Just Eat bør have mulighed for at vurdere tilbuddet.

I Just Eat står man gerne ved, at det store tilbud er blevet afvist.

"Bestyrelsen for Just Eat har overvejet vilkårene i Prosus-tilbudet og mener, at det markant undervurderer Just Eat, de attraktive aktiver og udsigter både som standalone og som en del af den foreslåede aktiekombination med Takeaway.com," skriver koncernen ifølge The Guardian.

I forbindelse med fusionen mellem Takeaway.com og Just Eat blev det fælles selskab værdisat til i alt 5 mia. britiske pund, svarende til 40,6 mia. kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedia FødevareWatch.)

Storaktionær vil stemme imod sammenlægning af Just Eat og Takeaway.com

Ukendt dansker i milliardgevinst på Just Eat-fusion

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger