ITWatch

Alibaba flyver op på rygtehistorie i positivt marked

Rygter om en mulig børsnotering af Alibaba i Hongkong sender det kinesiske selskabs aktieværdi i vejret.

Foto: Ritzau Scanpix/AP

Forlydender om en ny børsnotering til Alibaba er tirsdag med til at give fokus på det kinesiske e-handelsselskab, som følger den generelle stemning ved at stige fra start.

Alibaba-aktien stiger nemlig 1,3 pct. på børsen i New York. Det sker, efter at Bloomberg News har erfaret, at selskabet overvejer at rejse 20 mia. dollar i frisk kapital ved at gennemføre en sekundær notering af aktien.

Tankerne går på en notering i Hongkong, og det vil bringe Alibaba tættere på de hjemlige investorer, som altså stadig skal til USA for at købe aktien. Det sker måske en gang i andet halvår af 2019.

Godkendelse af salg

Ligesom Alibaba stiger fra tirsdagens start, så går det også opad for de ledende amerikanske aktieindeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - som stiger mellem 0,4 og 0,7 pct. Det følger oven på fredagens plusser på 0,1 til 0,4 pct. Mandag var der lukket for handlen i USA på grund af fejringen af Memorial Day.

Ligesom det har været tilfældet på det seneste, så fokuserer investorerne fortsat meget på handelskonflikten mellem USA og Kina, hvor der endnu ikke er fundet nogen løsning mellem parterne, og der heller ikke er officielle meldinger om nogen planlagte møder mellem de to lande.

"Spændingerne mellem Kina og USA fortsætter med at tynge aktiemarkederne. Foreløbigt ser der kun ud til at være små tegn på lettet pres fra begge sider," siger Benjamin Jones, der er seniorstrateg hos State Street Global Markets, til Bloomberg News.

Blandt de amerikanske aktier er der desuden interesse omkring Travelport, der er et teknologiselskab fokuseret på rejser og turisme.

Ifølge Bloomberg News mener mediet Dealreporter at vide, at de russiske myndigheder ventes at godkende Siri Capitals køb af Travelport, som blev annonceret mod slutningen af sidste år. Godkendelsen kræver dog visse betingelser, skriver Bloomberg News med henvisning til historien fra Dealreporter.

Travelport stiger fra børsåbning med 2,9 pct.

Kinas Amazon vil rejse 20 mia dollar i frisk kapital

Kinesisk søgemaskine faldt efter regnskab

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger