ITWatch

Kinesisk søgemaskine faldt efter regnskab

Et skuffende regnskab fra Baidu sendte det kinesiske selskabs aktie på retur i sidste uge. Markedet er udfordrende på kort sigt, lyder det fra Baidus finansdirektør.

Den kinesiske søgemaskine Baidu, som også er ADR-noteret i USA, skuffede torsdag aften i eftermarkedet med sit første nettounderskud siden sin børsnotering i 2005, og Hailong Xiang, chef for netop søgeforretningen, har på ben baggrund trukket sig fra sin post efter 14 år i selskabet.

Aktien falder med 8,3 pct. i eftermarkedet i USA torsdag.

Baidu kom gennem sit første kvartal med et justeret overskud per ADR på 2,77 yuan, mens omsætningen landede på 24,1 mia. yuan. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per ADR på 2,94 yuan og en omsætning på 24,3 mia. yuan.

Nettounderskuddet i perioden endte på 327 mio. yuan mod et ventet minus på 187 mio. yuan. På driften, målt på EBITDA, var det justerede overskud dog på 1,8 mia. yuan mod ventede 776 mio. yuan.

"På trods af regeringstiltag for at forbedre markedet for små og mellemstore virksomheder, venter vi, at online marketing vil stå over for et udfordrende miljø på kort sigt," udtaler finansdirektør Yu Cheng-Chun i regnskabet.

Chipproducent overrasker positivt

Fingerprint Cards fortsætter genrejsning efter pæne kvartalstal

Alibaba overrasker positivt i kvartalsregnskab

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger