ITWatch

Amazon byder på regional sports-tv i USA

Amazon-koncernen har budt på et regionalt sports-tv-netværk med 22 kanaler, som i dag er ejet af Walt Disney. Frasalget er en del af betingelserne for Walt Disneys fusion med 21st Century Fox.

Da Walt Disney-koncernen tidligere på året skulle sikre sig de amerikanske myndigheders godkendelse af overtagelsen af 21st Century Fox' tv- og filmaktiviter i USA, indvilgede man i at frasælge det regionale sports-tv-netværk med 22 kanaler.

Og nu har internetgiganten Amazon meldt sin interesse for at overtage netværket, fortæller tv-stationen CNBC ifølge Bloomberg News.

Amazon har i første budrunde lagt billet ind på alle 22 tv-stationer. Det samme har kapitalfondene Apollo, KKR, Blackstone, Sinclair og Tegna, mens Blackstone, en ukendt statsfond og baseballholdet New York Yankees har budt individuelt på netværket i New York.

Sports-netværket kan ifølge Bloomberg Intelligence hente en pris på op mod 20 mia. dollar. Det omsætter for omkring 3,6 mia. dollar om året med en driftsindtjening, målt på EBITDA, over 35 pct., eller mere end 1,25 mia. dollar om året.

21st Century Fox, der for nyligt også indgik en aftale om at sælge sine aktier i Sky i Europa til Comcast, har ifølge CNBC ikke budt ind i første runde på aktiviteterne, som Walt Disney overtager fra koncernen selv, men vil muligvis indgive et bud i anden runde, hvor bud formentlig skal indgives inden nytår.

Budgiverne i første runde vil i næste uge få adgang til bøgerne, i en såkaldt due dilligence.

Disney indledte opkøbet af aktiverne i 21st Century Fox allerede tilbage i 2017 med en aftale til 52,4 mia. dollar med betaling i aktier i Disney.

I forsommeren meldte mediekoncernen Comcast sig dog på banen og overgik Disney med et kontant bud på 65 mia. dollar. Disney tog et nyt kig i bøgerne, og kort tid efter vendte koncernen tilbage med et forbedret bud på 71,3 mia. dollar, som betød at Comcast trak sig.

Comcast endte i stedet med at kaste sin kærlighed og sine penge på Sky i Europa, hvor man vandt en budkamp om aktierne, hvorefter 21st Century Fox også indgik en aftale om at sælge sin ejerandel i Sky.

Tech-giganter lægger pres på middelklassejob 

Amazon-boss til de ansatte: En dag går vi bankerot 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs