ITWatch

Tech-giganter lægger pres på middelklassejob

Kristian Weise fra tænketanken Cevea er medskriver af et debatindlæg i Information, der varsler, at de store tech-giganter kan presse middelklassejob, som vi kender dem.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger

Techgiganternes triumftog indvarsler en ny økonomisk æra af algoritme- og robotbåren vækst, hvor middelklassejob er udsatte, og arbejdsmarkedet bliver mere polariseret. Sådan skriver Kristian Weise, direktør for tænketanken Cevea, i et debatindlæg i Information.

"Markedsværdisætningen for teknologivirksomheder bygger på intellektuelle rettigheder og få højtuddannede eksperter. Nutidens og fremtidens superstjernevirksomheder er derfor markant forskellige fra tidligere tiders industriimperier, hvis værdi var funderet på materielle aktiver og et stort antal medarbejdere," lyder det i indlægget.

Her hedder det videre, at tech-giganterne som Facebook, Google og andre allerede i gang med at polarisere arbejdsmarkedet og eliminere almindelige middelklassejob.

"Techgiganterne lægger pres på mere beskæftigelsestunge brancher: Facebook og Google presser mediehuse og kommunikationsbureauer, og Amazons ekspansion har sendt fysiske detailkæder i minusvækst. Det afspejler en mere overordnet tendens, hvor den teknologiske udvikling generelt har øget job- og lønpolariseringen på arbejdsmarkedet i alle OECD-lande, og koncentreret gevinsterne hos de højtuddannede, hvis kompetencer komplementerer teknologien," lyder det i indlægget.

Facebook hyrede PR-selskab til miskreditering af kritikere 

Dansk Google Maps-konkurrent giver Danbolig 3D-kort 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs