ITWatch

Mærsk er åben for andre i storsats med IBM

Mærsk er tilfreds med opbakningen til den digitale platform, som selskabet udvikler i samarbejde med IBM. En enkelt konkurrent og flere store havne er indtil videre gået med ombord.

Foto: Maersk Line

A. P. Møller-Mærsks stort opsatte digitale samarbejde med den amerikanske it-gigant IBM vil sandsynligvis få stærk konkurrence fra andre, og Mærsk erkender, at det bliver svært at skabe et enkelt system, som hele verden vil benytte.

Det skriver Berlingske Business.

Rederigiganten lancerede i januar planerne om at skabe den dominerende platform i transportbranchen. Nu har 94 aktører fra hele verden valgt at deltage i platformen, der skal fjerne en lang række af de overflødige omkostninger, som længe har plaget shippingindustrien.

Målet er at få mange af konkurrenterne til Maersk Line, verdens største containerrederi, til at gå med. Indtil videre er det kun det Singapore-baserede Pacific International Line (PIL), der deltager.

"Vi mener, at tallet er meget tilfredsstillende på så kort tid. Vi er glade for, at vi har flere store havne, og vi er meget tilfredse med, at PIL er med. Samtidig er vi i dialog med flere regionale og globale rederier," siger Mike White, der er Mærsks leder af platformen, til Berlingske Business.

Mike White nævner også, at verden ville kunne opleve konkurrerende systemer. Det har nemlig tidligere været fremme, at store globale rederier som Mitsui, K-Line og NYK også arbejder med lignende platforme, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Maersk og IBM løfter sløret for digitalt samarbejde

Jim Snabe sår tvivl om blockchains guldstatus 

Mærsk og IBM får grønt lys til blockchain-satsning af EU 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs