ITWatch

Nyt center vil grave dybt i data om finansverdenen

Danmarks Grundforskningsfond har stillet CBS tocifret millionbeløb i udsigt til et nyt center, som vil arbejde med big data om den finansielle verden i Danmark og udlandet.

Professor Lasse Heje Pedersen står i spidsen for det nye Big Data in Finance forskningscenter Big Data in Finance. | Foto: Poul Christensen/CBS

Med en bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond vil Institut for Finansiering på CBS åbne et nyt forskningscenter for big data-analyse af den finansielle verden. Det oplyser parterne i en meddelelse.

Ambitionen er, at det nye center med navnet Big Data in Finance skal udvikle ”nyttige værktøjer, som vil give en ny forståelse af finansverdenen baseret på kombinationen af kæmpe datasæt, en revolution i datavidenskab og computerkraft og ny økonomisk teori,” udtaler professor Lasse Heje Pedersen, der står i spidsen for det nye center, i meddelelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs