ITWatch

Regeringen får kritik efter stort anlagt indgreb mod tech-giganter er gået i vasken

Lovforslaget om regulering af store tech-selskaber bag platforme som Facebook, Twitter og Youtube blev i sidste uge trukket tilbage, fordi det kommer i karambolage med kommende EU-regulering. Tænketank-direktør kalder det symbolpolitik.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) måtte onsdag meddele Erhvervsudvalget, at lovforslaget om regulering af sociale medier må droppes. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den socialdemokratiske regering får kritik for at have ført urealiserbart symbolpolitik fra bl.a. Jacob Mchangama, direktør i den juridiske tænketank Justitia, efter det stort anlagte lovforslag om regulering af sociale medieplatforme i sidste uge blev lagt i graven, fordi det ikke kan godkendes af EU-Kommissionen. Det skriver Børsen.

“Man går ind på et vildt komplekst område og baserer et lovforslag på et par enkeltsager uden overhovedet at kende til problemets omfang. Og det ender så i et forslag, som simpelthen ikke er gennemtænkt. Jeg synes, at det er klassisk symbolpolitik, hvor man vil se handlekraftig ud,” siger Jacob Mchangama til Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs