ITWatch

SF søger stramninger i EU-regulering af store techselskaber

EU-kommissionen skal have hurtigere udrykningstid på overtrædelser af konkurrenceregler for det digitale marked og skal udgive en årlig statusrapport over den digitale økonomi, hvis det står til SF's EU-parlamentariker.

Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix

EU har en "gylden mulighed" for at lappe et gabende hul i reguleringen af det digitale marked og de store techkoncerner med lovpakken Digital Markets Act (DMA), som lige nu er på vej gennem unionens langsommelige lovproces. Sådan lyder budskabet i et debatindlæg i Altinget fra europaparlamentariker Kira Marie Peter-Hansen (SF), der arbejder på at få vedtaget en række stramninger til DMA-retsakten.

Hun er ordfører for partigruppen De Grønne på ændringsforslag til retsakten, som aktuelt bliver behandlet i EU-Parlamentet, og vil bl.a. foreslå, at EU-Kommissionens reguleringsmuskler skal være større, at Kommissionen skal kunne sanktionere lovovertrædelser hurtigere end i dag, samt at den årligt skal lave en statusrapport på den digitale økonomi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Dansk AI-startup vil hente 150 mio. kr. til international vækst

Techbbq: Certainly oplever stor interesse fra udenlandske fonde, og nu er det op til direktør Henrik Fabrin at vælge, hvilken investor den danske startup skal gå med. "Al kapital er jo ikke den samme," siger han. Målet er at hente mindst 150 mio. kr. inden for det næste halve år og at lave en børsnotering om fem år.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs