ITWatch

Klumme: Data skal skabe reel værdi – det kræver plads, fleksibilitet og hastighed

Hvilke udfordringer står den moderne it-chef overfor, når det gælder storage kapacitet, hastighed, sikkerhed og evnen til at skabe økonomisk værdi af data? Infinidat-chef giver her sit bud på, hvad der sker på markedet, og hvordan datahåndtering i dag handler om fleksibilitet og evnen til at bidrage økonomisk til forretningen.

Foto: PR

Opbevaring af store datamængder og ikke mindst behovet for kontinuerlig datatilgængelighed er større end nogensinde, og påvirker virksomhedernes kapacitetskrav såvel som forventninger til hastighed – både i datatilgang såvel som genindlæsning.

Ifølge IDC forventes den globale lagerkapacitet at nå 150 zettabyte i 2025, og langsigtet dataopbevaring er et varmt emne som aldrig før. Men er det overhovedet muligt effektivt og økonomisk at arkivere data, automatisere dem, få øjeblikkelig adgang til dem og – kort sagt skabe reel monetær værdi på den baggrund. Svaret er ja.

Intelligent datalagring, der automatiserer vigtige it -infrastrukturkomponenter og får mere reel værdi fra deres eksisterende datacentre, er for virksomheder svaret på et voksende behov og en nødvendighed som følge den globale økonomiske nedtur og budgetstramninger.

Det er tydeligt, at fremtidens behov stiller krav om effektiv, effektiv infrastruktur og datahåndtering. Anskaffelsesomkostninger har samtidig taget førersædet i forhold til de fleste it-beslutningstageres forretningsbeslutninger. Det betyder at behovet for sikre dataløsninger og omkostningseffektive, fleksible betalingsmuligheder, der skaleres med virksomhedens behov er større end nogensinde. Fokus er flyttet fra CapEx til OpEx, hvilket giver virksomheder mulighed for bedre at tilpasse sig uventede ændringer.

Behovet for storagesystemer baseret på en 'pay as you need'-struktur er vejen frem i forhold til at reducere omkostningerne og et vigtigt element i den strategi er at indbygge mere kapacitet, end du har brug for i starten, så skalerbar vækst er lige ved hånden, og kunderne ikke udsættes for potentielle mangler eller afbrydelser. Software-defineret storage med adgang til og mulighed for at uploade data overalt, med næsten nul latenstid sætter standarden.

Næsten alle CIO'er ser langsigtet på deres it-infrastruktur og eksisterende arkitektur samt tilpasningsevne til at vokse med virksomheden og levere specifikke forretningsmål. De aktuelle scenarier stiller også krav til en opbevaringsløsning, der fungerer lokalt og i skyen, med mulighed for problemfrit at skifte mellem begge disse platforme. Parallelt slås mange it-afdelinger med en stigende mængde aktiviteter og kæmper for at udnytte eksisterende arkiveringssystemer. Samtidig skal de implementere arbejdsgange som fjernsamarbejde eller datadistribution på tværs af forskellige lokationer og forholde sig til den stigende trussel om sikkerhedsbrud.

Jobfunktionerne uagtet it-niveau ændrer sig også. De fleste antager nu en mere strategisk karakter, med mindre fokus på den teknologiske struktur og opbygning, og mere på nye tjenester til forretning og bundlinje. I forhold til datalagring betyder det, at man skal forholde sig til temaer som databeskyttelse, forenkling, indtægtsgenerering, latency og fleksibilitet. Disse udfordringer skal løses og omkostningerne holdes på et minimum, uden at nedsætte evnen til at kunne vokse eksponentielt uden nedetid.

Det stiller store krav til it-chefen og fokus er flyttet til håndteringen af ​​denne tsunami af data. Det handler om at kunne generere reel værdi på den baggrund og lade det gå videre til kunderne. Det gælder al data, lagret lokalt eller i skyen.

Klumme: Tilbage til kontoret … eller?

Klumme: AI er ikke længere nice to have – nu er det need to have 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs