ITWatch

Salesforce køber op og opjusterer - aktien falder

Den amerikanske softwarekæmpe Salesforce.com falder i tirsdagens eftermarked med 2,0 pct., efter et minus på 2,5 pct. i den ordinære handel.

Foto: Nasdaq / PR

Et bedre end ventet fjerde kvartal kan ikke opveje nyheden om endnu et opkøb, selv om det betyder en lille opjustering.

Salesforce, som udvikler CRM-software til virksomhedskunder, vil betale 1,33 mia. dollar kontant for softwareselskabet Vlocity, og på den baggrund løftes salgsforventningerne til 2020/21.

Prognosen for omsætningen er nu på et interval mellem 21,0 og 21,1 mia. dollar mod tidligere i området mellem 20,8 og 20,9 mia. dollar. På forhånd var der blandt analytikerne ventet en omsætning på 20,93 mia. dollar, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Samtidig spår koncernen et justeret overskud per aktie mellem 3,16 og 3,18 dollar, mens konsensus på Wall Street er på 3,31 dollar.

Salesforce.coms justerede overskud per aktie faldt i det forskudte fjerde kvartal, som sluttede med udgangen af januar, fra 70 til 66 cent, men det var dog bedre end de 56 cent, analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med. Omsætningen steg sideløbende med 35 pct. til 4,85 mia. dollar mod ventede 4,75 mia. dollar.

Salesforce oplyser også tirsdag, at koncernens co-topchef Keith Block træder tilbage fra den stilling, men fortsætter som rådgiver for den fortsættende administrerende direktør Marc Beinoff, som også er formand for Salesforce.

"Vores fjerde kvartal og helårs 2020-resultater var fænomenale. Vi er henrykte over at hæve vores omsætningsforventninger for helåret 2021 med 200 mio. dollar til 21,1 mia. dollar i den høje ende, mens vi udvider vores driftsmargin," udtaler netop Marc Beinoff i regnskabet.

/ritzau/FINANS

Salesforce ene topchef stopper

Succes med at hive udenlandske tech-selskaber til København

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger