ITWatch

Facebook tilbød entreprenører adgang til brugerdata

Facebook har tilladt entreprenører at få adgang til hemmelige data.

ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Britiske parlamentsmedlemmer anklager Facebook for at have indgået hemmelige aftaler om at give visse entreprenører adgang til brugerdata.

Det viser interne e-mails, der kortlægger et mønster, som er i strid med privatlivets fred og risikoen for datalækager.

Det skriver Financial Times.

Facebook har underskrevet aftaler, som har givet privilegeret adgang til visse entreprenører, selv om selskabet i 2015 skærpede sin datadelingspolitik.

Den britiske komité for kultur, digitalisering, medier og sport har offentliggjort private samtaler mellem Facebooks topledere, som komitéen modtog fra en entreprenør, der er ved at sagsøge Facebook i Californien.

"Samtalerne giver grund til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan Facebook behandler brugerdata, selskabets politik omkring samarbejde med entreprenører, og hvordan selskabet bruger sin ledende position på det sociale netværksmarked," siger Damian Collins, der er formand for komitéen, til Financial Times.

Facebook holder fast i, at selskabet ikke sælger brugerdata, men i samtalerne kan det ses, at Facebook har overvejet forskellige måder, hvorpå det sociale medie kan indkræve penge fra entreprenører for at kunne tilgå data.

/ritzau/FINANS

KU vil lave etisk kodeks for kunstig intelligens

Netcompany-topchef langer ud efter S-formand

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger