ITWatch

Facebook overvejede at videresælge brugernes data

Facebook har været parat til at sælge sine brugers data, selvom det er i strid med Facebooks egne retningslinier.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Det sociale medie Facebook overvejede for få år siden at opkræve tredjeparter for adgang til brugerdata, viser firmaets e-mails. En sådan beslutning havde afveget skarpt fra selskabets politik om ikke at sælge brugernes data.

Det skriver Wall Street Journal.

Selv om Facebooks topchef, Mark Zuckerberg, i en kongreshøring i april skarpt afviste, at Facebook sælger data, indikerer interne e-mails, at selskabet alligevel har diskuteret muligheden for at modtage betaling for at videregive brugernes persondata.

Ifølge dokumenterne overvejede Facebook-ansatte at overtale nogle annoncører til at betale mere mod øget adgang til brugerinformation.

En talsperson fra Facebook bekræfter, at det sociale medie har diskuteret at videresælge data, men at virksomheden i sidste ende valgte ikke at gøre det.

Informationen stammer fra en række e-mails primært fra perioden 2012-2014, der i nogle tilfælde er blevet afkortet og generelt mangler kontekst, men som giver et indblik i en række retsdokumenter i et sagsmål mod Facebook.

Retsdokumenterne bliver sandsynligvis offentliggjort i næste uge af den britiske politiker Damian Collins, der længe har advokeret databeskyttelse og været en stærk kritiker af Facebook.

/ritzau/FINANS

Analyse: Antallet af unge på Facebook er toppet  

Facebook og Google under anklage fra europæiske myndigheder  

 

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs