ITWatch

Dansk datastartup får JP/Politikens Hus ind i ejerkredsen

Den danske iværksættervirksomhed Lasso, som bearbejder offentlige markedsdata for forskellige brancher, sælger 19,9 pct. af virksomheden til medieselskabet JP/Politikens Hus for et tocifret millionbeløb.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Det danske datastartup Lasso sælger 19,9 pct. af virksomheden til medievirksomheden JP/Politikens Hus for 12 mio. kr.

Det skriver Børsen.

Lasso bearbejder offentlige markedsdata for specifikke erhvervsområder, hvilket blandt andet bidrager til at give kunderne et bredere beslutningsgrundlag. Og behovet for data kommer ikke til at falde i fremtiden, lyder det fra Jakob Benediktson adm. direktør og medstifter af Lasso, til Børsen.

"JP/Politikens Hus er en spiller, der kan gøre os endnu større. Data er det nye olie, og hvis man har kontrol over det og kan skabe værdi, så står man stærkt. Det er det, som JP/Politikens Hus synes er interessant ved os."

Hos den nye aktionær og medejer er der store forventninger til Lasso.

"Lasso er en perle af en virksomhed, og vi føler os lige så heldige som dem. Markedet for erhvervsdata er yderst interessant, og Lassos nyskabende løsninger har potentialet til at udvikle markedet. Allerede nu har Lasso erobret en position blandt landets største revisorhuse, og de er nu klar til at gå videre med en ambitiøs vækstplan, som vi har stor tiltro til," siger Stig Kirk Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus, i en pressemeddelelse.

Selskabet har på nuværende tidspunkt omkring 5000 brugere, som blandt andet tæller tre  af landets største revisionsvirksomheder, mens også Dansk Erhverv og AP Pension er på listen. Forventningen er at tredoble brugerskaren årligt.

Ejendomsbranchen går på datajagt hos sine medlemmer 

Kapitalfond klar til at investere milliarder i vækstparate startups 

Ambitionen er klar: Proshop vil være dobbelt så store inden for fire år 

It-rigmand polstrer portefølje med Aarhus-ejendomme 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs