ITWatch

Twitter: Flere end 50.000 konti har påvirket præsidentvalget

Der har været brugt tusinder af Twitter-konti til at påvirke det amerikanske valg, skriver Ritzau Finans.

Foto: /ritzau/AP/Evan Vucci

Twitter offentliggør, at mere end 50.000 russiske konti har brugt det sociale medie til at poste materiale vedrørende det amerikanske valg i 2016, et tal som er langt over først antaget.

Det skriver The Guardian.

Sidste oktober sagde Twitter til den amerikanske kongres, at det sociale medie havde identificeret omkring 36.746 russiske konti, der postede materiale omkring det amerikanske valg, og hvor 2752 konti blev sporet tilbage til russiske statsagenter.

Nu har Twitter opjusteret tallet til over 50.000 konti, hvor mindst 3800 kan spores tilbage til russiske statsagenter.

Twitter fastslår, at de russiske konti kun repræsenterer en lille del af de totale brugere af det sociale medie, dog siger det, at Twitter fortsat vil undersøge denne vigtige sag.

"Imidlertid er enhver lignende aktivitet en udfordring for de demokratiske samfund overalt, og vi er forpligtiget til at fortsætte med at arbejde med denne vigtige problemstilling," det siger Twitter i en post på sin hjemmeside. Det skriver The Guardian.

Twitter har sent fredag nået omkring 677.775 amerikanske brugere med en advarsel på mail, med beskeden om de mange russiske konti.

/ritzau/FINANS

Ordfører: "Det er helt vildt at vi ikke har et it-udvalg i Folketinget" 

Snabe: Der er brug for at regulere tech-giganter 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs