ITWatch

Dansk robotvirksomhed lander stor ordre i Rumænien

En ny ordre betyder, at Shape Robotics skal levere mindst 100 Smartlabs på rumænske skoler inden sommer. Ordren forventes at have en samlet faktureringsværdi på 60 mio. kr.

Foto: PR

Shape Robotics kan tilføje en stor ordre i sin ordrebog. Inden sommeren 2022 skal den danske robotvirksomhed nemlig levere mindst 100 nye Smartlabs på rumænske skoler, og projektets samlede mål er at implementere mindst 1175 Smartlabs inden for to til tre år.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ifølge virksomheden har ordren en samlet faktureringsværdi på 60 mio. kr., hvilket også betyder, at firmaet opjusterer forventningerne til regnskabsåret 2022 fra en omsætning på 42-47 mio. kr. til 60-70 mio. kr.

Ifølge Shape Robotics direktør, David Johan Christensen, kan det nye projekt være med til at udfolde det store potentiale blandt unge mennesker i Rumænien og andre steder i Europa.

”Nu kickstarter vi et teknologisk kvantespring i Centraleuropa. I Rumænien er der en million mennesker i alderen 10-14 år. De udgør et kæmpe potentiale for Rumænien og for Europa,” siger David Johan Christensen i pressemeddelelsen og fortsætter.

”Unge mennesker vil i vores Smartlabs have langt bedre mulighed for at skabe sig en karriere i teknologisektoren og sikre europæisk konkurrencedygtighed i en fremtid, hvor forståelse af teknologi er hovednøglen til at opretholde konkurrenceevne og skabe vækst og velstand,” siger han.

Projektet er finansieret af Rumæniens undervisningsministerium og lokale offentlige myndigheder gennem en såkaldt ’recovery and resilience plan’.

Shape Robotics klarer sig atter i toppen efter gårsdagens opjustering

Shape Robotics stiger efter opjustering

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs