ITWatch

Advokat: Børsnoteret robotselskab kan have vildledt investorer

Robotselskabet Scape Technologies udsendte pressemeddelelse om nominering i amerikansk erhvervsmagasin. Efterfølgende steg selskabets aktiekurs makant, men kåringen bliver betegnet som et PR-stunt.

Ifølge adm. direktør Søren Bøving-Andersen betragtede Scape Technologies nomineringen på listen som et klap på skulderen til robotselskabets teknologi. Foto: PR

Efter børsnoterede Scape Technologies i en pressemeddelelse kunne fortælle omverdenen, at robotselskabet var udnævnt til at være blandt verdens 50 mest værdifulde brands af det amerikanske magasin Silicon Review, tog selskabets aktie et kurshop på 15 pct., men nomineringen havde tilsyneladende mest karakter af et PR-stunt, skriver Børsen.

Mod en pris på 3000 dollar er det nemlig muligt at betale sig til en plads mellem de mest værdifulde brands på magasinets liste. Advokat og associate professor på CBS Caspar Rose mener, at nyheden kan have været med til at vildlede investorer.

"En så positiv nyhed burde få selskabets ledelse til at spørge sig selv, om det vitterligt er for godt til at være sandt. Ledelsen har ukritisk meddelt markedet, at virksomheden er blandt de 50 mest værdifulde brands i verden, uden overhovedet at stille spørgsmålstegn ved magasinets troværdighed," siger Caspar Rose til Børsen.

Ifølge Scape Technologies betalte man ikke for at optræde på selve listen, men robotselskabet lagde efterfølgende et beløb på under 10.000 kr. for en artikel i Silicon Review-magasinet. Adm. direktør Søren Bøving-Andersen fastslår overfor Børsen, at selskabet fremadrettet vil undersøge lignende nomineringer bedre.

Derfor kan nye drone-aftaler blive vigtige for Danmark – om noget tid

Robotsatsning skal fyre op under dansk humledyrkning

Coronakrisen tvang Universal Robots til at lægge usædvanlige planer

Fremgang hos fynske robotselskaber – men fremtidsudsigterne er uvisse

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger